طراحی سایت
سه شنبه 29 اسفند 1402.
الثلاثاء 10 رمضان 1445.

حوزه های علمیه حافظ دین و جلال مردم اند

حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی دامت برکاته

ثبت نام

اَللّهُمَّ کُنْ لِوَلِیِّکَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُکَ عَلَیْهِ وَعَلى آبائِهِ فی هذِهِ السّاعَةِ وَفیکُلِّ ساعَةٍ وَلِیّاً وَحافِظاً وَقائِداً وَناصِراً وَدَلیلاً وَعَیْناً حَتّى تُسْکِنَهُ أَرْضَکَ طَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فیها طَویلاً
  • پذیرش

  • مزایای تحصیلی

  • چرا طلبه شوم ؟

  • حوزه برویم یا دانشگاه ؟

  • فرهنگی

  • اسلام

 ثبت نام 

حوزه علمیه امام صادق علیه السلام فیروزکوه - دارالسیادة وشتان از برادرانی که در مقطع پایه های هشتم و نهم حداکثر سن 18 سال می باشند ، ثبت نام می ­کند.

اسلاید تبلیغات3

چرا طلبه شوم ؟

ضرورت های طلبه شدن در گفتگو با استاد قرائتی

حوزه/ مفسر قرآن کریم با توصیه به جوانان برای ورود به حوزه علمیه، گفت: روز به روز قدر و منزلت آخوند بیشتر معلوم می شود، چون هر چه فساد بیشتر شود، قدر معنویت هم بیشتر معلوم می شود؛ مثل این که هر چه هوا گرم تر شود، قدر آب بیشتر معلوم می شود.

 Qaraatiحجت الاسلام و المسلمین محسن قرائتی در حاشیه ثبت نام داوطلبان تحصیل در حوزه علمیه مروی تهران، در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، اظهار داشت: مردم کره زمین به سه دسته تقسیم می شوند؛ به این صورت که یا تولید کننده هستند، یا توزیع کننده و یا این که فقط مصرف کننده هستند.

وی افزود: بر اساس نظریه فوق، باید گفت که طلبه شدن و ورود به حوزه بسیار خوب است، چرا که طلبه ای که وارد حوزه علمیه می شود، یا این که هوش و استعداد بالایی داشته و مثل شهید مطهری می شود که به تولید علم می پردازد و یا اگر هوش و استعداد و توانایی اش در این حد نبود که به تولید علم بپردازد، حداقل می تواند با خواندن کتاب ها و نظریات مفید امثال شهید مطهری، علامه طباطبایی و ...، با نطق و بیان خود، به توزیع این علوم مفید در میان مردم بپردازد و یا این که حتی اگر نطق و بیان خوبی نداشت تا این علوم را میان مردم توزیع کند، حداقل می تواند به آن ها عمل کند و مصرف کننده این علوم مفید باشد.

این مفسر قرآن کریم خاطرنشان کرد: در حدیثی از معصومین داریم که خوش به حال کسی که با مغز و فکر خود، به تولید علم سودمند بپردازد، با نطق و بیان خوب آن علم سودمند را میان مردم توزیع کند و در نهایت این که خودش هم مصرف کننده آن علم سودمند است.

رئیس ستاد اقامه نماز تصریح کرد: حالا اگر فردی به خاطر رسیدن به مال دنیا، بگوید می خواهم تاجر شوم و به تجارت فرش، آهن و ...، بپردازم، نهایت کارش می شود تولید پشم، آهن، چوب و ...، اما از کار ارزشمند تولید علم باز می ماند.

وی افزود: اگر به طلبه ای گفتند چرا طلبه شدی؟ می تواند پاسخ دهد که مثلا تاجر می شدم که تولید پشم و آهن کنم؟ حداقل در عالم طلبگی سعی من بر این است که تولید علم کنم.

این مفسر قرآن کریم در پاسخ به این سؤال که روزگار آخوندی رو به افول است یا رو به صعود؟ گفت: خود بنده حدود 55 سال است که طلبه ام؛ یعنی حدود نیم قرن است که آخوند هستم؛ به نظر بنده روز به روز قدر و منزلت آخوند بیشتر معلوم می شود، چون هر چه فساد بیشتر شود، قدر معنویت هم بیشتر معلوم می شود؛ مثل این که هر چه هوا گرم تر شود، قدر آب بیشتر معلوم می شود.

استاد قرائتی یادآور شد: سومین دلیلی که می توان برای ارزشمند بودن ورود جوانان به عرصه طلبگی و حوزه علمیه بر شمرد این است که خداوند در قرآن کریم وعده داده که کره زمین در اختیار اسلام و مسلمانان واقعی قرار می گیرد؛ و شاهد این مدعا این است که عبارت «... لِيُظهِرَهُ عَلَى الدّينِ كُلِّهِ...» سه بار در قرآن کریم آمده است.

رئیس ستاد اقامه نماز افزود: اگر اسلام بخواهد کره زمین را بگیرد، به سه ابزار نیازمند است؛ رهبر و مدیری می خواهد که بتواند کره زمین را اداره و مدیریت کند که حضرت مهدی(عج) ذخیره این اتفاق است؛ ابزار دیگر این است که یک مکتب می خواهیم که بر اساس غیض و شهوت ریاست و دنیا طلبی و ... نباشد؛ مکتب سالمی باشد که آن هم، وحی خداوندی است و قرآن همان است؛ در نهایت آمادگی مردمی می خواهد که به آن امت می گویند.

این مفسر قرآن کریم، گفت: بنابراین رهبر، مکتب و امت، سه ابزار اصلی است که تحقق وعده حکومت اسلام در سطح کره زمین را ممکن می کند؛ رهبر آن حضرت مهدی(عج) است که ذخیره شده و در وقت خود ظهور می کند؛ مکتب آن هم هست که وحی خداوند و قرآن است که دست نخورده و تحریف نشده باقی مانده و در نهایت فقط آمادگی امت و آمادگی مردمی آن مانده است.

وی ادامه داد: یکی از کارهای مهم برای ایجاد آمادگی مردم و امت اسلامی برای تحقق حکومت اسلام در سطح کره زمین، این است که ما صدها هزار اسلام شناس داشته باشیم؛ در حالی که باید اعتراف کنیم، خیلی در این عرصه عقب هستیم.

استاد قرائتی تصریح کرد: وقتی می شنویم کتابی مثل انجیل توسط مسیحیان به دو هزار زبان بین المللی و محلی دنیا ترجمه شده، در حالی که کتابی مثل قرآن، فقط به 50 زبان دنیا ترجمه شده است، آدم غصه می خورد.

وی با بیان این که مرحوم ابوی مان با این که تاجر بود، اصرار داشت من طلبه شوم، گفت: امثال پزشک و مهندس را می شود از بلژیک و یا دیگر کشورهای دنیا آورد، اما نمی شود آیت الله از بلژیک و شوروی آورد.

این مفسر قرآن کریم تأکید کرد: من سفارش می کنم که دیپلمه های جوان، اگر علاقه دارند، طلبه شوند؛ اصولاً هر کسی از من مشورت می گیرد که بین دانشگاه و طلبگی کدام را انتخاب کنم، می گویم «طلبه شوید».